ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αποκλειστικό άρθρο του Κουτσούμπα στο... καπιταλιστικό «Έθνος»! Και έχει το θράσος να το παίζει αντισυστημικός!





Σε ένα ακόμη εξευτελιστικό ατόπημα έπεσε ο ανεπάγγελτος και παιδί του κομματικού σωλήνα, νυν αρχισταλινίσκος του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) Δημήτρης Κουτσούμπας, δείχνοντας έτσι, για πολλοστή φορά, τον απόλυτα συστημικό ρόλο τόσο αυτού όσο και του κομματικού μαγαζιού του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ηθικό και πολιτικό αυτό παχύδερμο έγραψε άρθρο αποκλειστικά για το «Έθνος» του Μπόμπολα! Τόσο ιδεολογικά ξετσίπωτος, δηλαδή

Σε μία εφημερίδα, η οποία...
συναγωνίζεται «Τα Νέα» για το ποια είναι η πιο κύρια εκφραστής της διαπλοκής, ο αρχηγός ενός κόμματος, που παρουσιάζεται ως αντισυστημικό, αντικαθεστωτικό, αντικαπιταλιστικό και αντιπλουτοκρατικό, έρχεται να δικαιώσει τη φυλλάδα αυτή με το να δημοσιεύει δικό του αποκλειστικό άρθρο.

Πολύ καλά έκανε ο... Μοσχαναθρεμμένος (εκ της Μόσχας, όχι του μοσχαριού…) προσκυνητής και γλείφτης του κάθε σοβιετικού ιμπεριαλιστή του Κρεμλίνου, με την δημοσίευση αυτή. Έτσι, για να ξεχωρίζουν οι πραγματικά ασυμβίβαστοι και αντισυστημικοί επαναστάτες, από τους προσκυνημένους και καθεστωτικούς υπηρέτες, οι οποίοι είναι «κώλος και βρακί» με τις λοιπές καπιταλιστικές εκφάνσεις και εκφράσεις του συστήματος.

Όπως ξεχωρίζουν ο Αετός από την κότα, έτσι ξεχωρίζει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από το ΚΚΕ. Πτηνά και τα δύο, αλλά με διαφορετικό μήκος πτήσεων και αποστολή στη φύση.

Κόμματα και τα δύο, αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση από το πλουτοκρατικό καθεστώς και τις διάφορες συνιστώσες του..


Γιώργος Μπόμπολας, 
ο μεγιστάνας της διαπλοκής





Η κοινωνία των πολιτών, με όπλο την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και με πλήρεις αποδείξεις γράφει το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας του Μπόμπολα: «Τη Φυλακή!»


... ο Γιώργος Μπόμπολας έχει μια αχίλλεια πτέρνα, στα 80 του χρόνια δεν μπορεί να χαρεί πραγματικά κανέναν από τους θησαυρούς του. Και δεν μπορεί να τους πάρει μαζί του… Το μόνο που μπορεί να “εισπράξει” είναι η ατίμωση και η απαξία, η εικόνα του αδίστακτου εγκληματία, του προδότη της χώρας του...

Το 1948 ο Γιώργος Μπόμπολας εξακολουθούσε να βάφει τους τοίχους της Καστέλλας στον Πειραιά με συνθήματα της ΕΠΟΝ. Η εξορία του πατέρα του στην Ελ Ντάμπα και η αφόρητη φτώχεια είχαν θολώσει το μυαλό του. Εκείνη την εποχή υπήρχε κοινωνική ένταση και η αστυνομία επιδείκνυε περίσσεια αυταρχικότητα. Άνθρωποι εκτελούνταν για πταίσματα…

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου τον έπιασαν να βάφει συνθήματα στους τοίχους… Τον πέταξαν σε ένα μπουντρούμι με καμιά 10ριά άλλα παλικαράκια. Την επομένη θα τους εκτελούσαν.

Στο σπίτι του Γιώργου η νύχτα προχωρούσε και η αγωνία κορυφωνόταν για την απουσία του. Ξαφνκά χτυπά η πόρτα, είναι ένας αξιωματικός με πολιτικά, ενημερώνει την οικογένεια του Γιώργου για τα μαντάτα και φεύγει… Η νεαρή μητέρα ανήμπορη να κάνει το παραμικρό, ο άντρας της είναι μακριά. Η επικοινωνία μαζί του είναι αδύνατη. Τα υπόλοιπα παιδιά πολύ μικρά…

Ξαφνικά έρχεται μια ιδέα, μια ιδέα από ένα νεαρό συγγενικό μέλος, μόλις στα 17 του… Φεύγει απ’ το σπίτι μέσα στην νύχτα. Είχε θυμηθεί ότι ο πατέρας του Γιώργου είχε έναν φίλο στην ασφάλεια. Τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί, με την καρδιά του να χτυπάει… η ζωή του Γιωργάκη, μόλις 2 χρόνια μεγαλύτερου από τον ίδιο είναι στα δικά του χέρια… Φθάνει κάθιδρος, είναι πολύ αργά, χτυπά την πόρτα, βγαίνει ο φίλος του πατέρα, ευτυχώς ήταν εκεί!..

Τον παίρνει μέσα, ο μικρός βάζει τα κλάματα και εξιστορεί το γεγονός. Ο Γιώργος Μπόμπολας θα εκτελεστεί σε λίγες ώρες!..

Ο “φίλος” συγκινείται… κατά τύχη γνωρίζεται με τον Αρχηγό! Παλεύει με τα δικά του ηθικα διλήμματα για λίγα λεπτά. Πολύ δύσκολο να ζητήσει τέτοια χάρη για το παλικαράκι. Ρισκάρει να χάσει την φιλία του Αρχηγού… πολύτιμη εκείνη την εποχή.

Τελικά το αποφασίζει. Φεύγουν μαζί με τον μικρό για το τμήμα που κρατούσαν τον Γιώργο. Από εκεί τηλεφωνούν στον Αρχηγό, τα καταφέρνει!.. ο Γιώργος απελευθερώνεται! Ο μικρός ξεσπά σε κλάματα, φεύγουν και τα δυο για το σπίτι, τρέχοντας… Ο μικρός είχε σώσει τη ζωή του Γιώργου!

Ο Γιώργος μεγάλωσε, πλούτισε, συναναστράφηκε με σημαντικούς ανθρώπους. Του άρεσε να μιλά για τον εαυτό του. Για το πως ξεκίνησε, από πού ξεκίνησε, πως ανέβηκε τόσο ψηλά… Συχνά ανέφερε το περιστατικό στους καλεσμένους του, κομπάζοντας για το πως νίκησε τον θάνατο που “τον είχε πιάσει απ’ το χέρι”, αλλά ο ίδιος τον ξεγέλασε!

Φλασμπάκ… τρεις δεκαετίες μετά!

Ο Γιώργος Μπόμπολας υλοποιεί μια σειρά επιχειρηματικών κινήσεων στο πλαίσιο “ειδικής” συνεργασίας του με τους Ρώσους. Λειτουργεί ήδη ως “πράκτορας επιρροής” της ΚαΓκεΜπε στην Ελλάδα.

Ο μεγάλος κοινός στόχος του ίδιου και των Ρώσων είναι η έκδοση μιας ισχυρής εφημερίδας “οχήματος” φιλορωσσικής προπαγάνδας, με πολύ μεγαλύτερα σχέδια από πίσω. 

Πρέπει όμως να στηθεί γρήγορα ένα σύμπλεγμα επιχειρήσεων-βιτρινών, από τις οποίες θα περάσει το μαύρο χρήμα για την έκδοση της εφημερίδας…

Ψάχνει συνεχώς για έμπιστους ανθρώπους που μπορεί να ελέγξει 100%, για να τους βάλει αχυρανθρώπους στις επιχειρήσεις “βιτρίνες” που στήνει. Προσεγγίζει τον “μικρό” που του είχε σώσει τη ζωή.

Τον μανιπιουλάρει, τον ρίχνει στο συναίσθημα, του λέει ότι ίδρυσε ένα νέο εργοστάσιο υποδηματοποιίας για τον ίδιο και την οικογένεια του, γιατί του “χρωστά” από παλιά. Του προσφέρει συμβολικά το 10% της υποδηματοποιίας.

Ο μικρός δεν ξέρει από επιχειρήσεις, αλλά είναι φιλότιμος. Κάνει παζάρια με τους προμηθευτές ακόμα και για τους ψύκτες του νερού των εργατών. Σέβεται το χρήμα του “μεγάλου” έχει ηθικές αξίες, θέλει να κάνει το καλύτερο.

Μια μέρα, ανοίγει ένα ντουλάπι στο γραφείο του “μεγάλου”, βλέπει μια σειρά από φακέλους, τους ανοίγει, τους μελετάει… Φεύγει εξαγριωμένος για το σπίτι του Γιώργου. Ανεβαίνει, τσακώνονται έντονα, όσο ποτέ… Ο μικρός κατηγορεί τον μεγάλο για κάτι σοβαρό!..

Ο μεγάλος τον πετάει από το σπίτι απειλώντας τον!.. Ο μικρός πηγαίνει στην ΚΥΠ και καταγγέλει τον Γιώργο Μπόμπολα για κάτι που είχε ανακαλύψει, κάτι που έβαζε σε κίνδυνο και τον ίδιο και την οικογένεια του, γιατί είχε γίνει συμμέτοχος σε αυτό, χωρίς να το γνωρίζει…

Η ΚΥΠ ειδοποιεί τον Γιώργο Μπόμπολα. Ο μεγάλος βγάζει εισαγγελική εντολή με κατασκευασμένη κατηγορία ότι ο μικρός τον απείλησε με πιστόλι και ότι κάποια σπασμένα τζάμια που βρέθηκαν στο εργοστάσιο ήταν από δικούς του πυροβολισμούς.

Βρίσκει την γυναίκα του μικρού και της λέει ότι ο μικρός είναι ψυχικά “επικίνδυνος”. Προβάλλει τις “αποδείξεις”… Την απειλεί και την πείθει να μην προβάλλει αντίσταση και ο ίδιος θα αναλάβει ισόβια την οικονομική στήριξη της ίδιας, του μικρού και των παιδιών τους.

Στέλνει τους μπράβους του να βρουν τον μικρό. Τον παίρνουν σηκωτό και τον πάνε σε ένα απομονωμένο ιδιωτικό τρελάδικο στην κάτω Κηφισιά. Ο Μπόμπολας έχει τακτοποιήσει το ζήτημα, απ’ ευθείας με τον διευθυντή της κλινικής… Δένουν τον μικρό χειροπόδαρα, τον πάνε σηκωτό στο δωμάτιο με τα ηλεκτροσόκ.

Το “πρόγραμμα” που έχουν συμφωνήσει ο Μπόμπολας με τον διευθυντή προβλέπει 90 ηλεκτροσόκ σε περίοδο 3 μηνών, παράλληλα με κατάλληλα ψυχοφάρμακα που θα εκπλύνουν όλες τις “κακές σκέψεις” του μικρού. Εγγυημένα, ο μικρός θα βγεί σε 6 μήνες “καθαρός”, χωρίς να θυμάται τίποτα!..

Στους 3 μήνες επιτρέπουν στη γυναίκα και στα δυο παιδιά του να επισκεφθούν τον πατέρα τους. Τους είχαν πει ότι έλειπε στο Λονδίνο για εγχείρηση στο πόδι. Τα παιδιά αντικρίζουν τον πατέρα τους… βουρκώνουν… τα μάτια του πατέρα τους είναι άδεια!.. δεν έχει τίποτα να τους πει… δεν θυμάται τίποτα… δεν μπορεί να αρθρώσει λόγια… βουρκώνει και ο ίδιος για την αδυναμία του… η γυναίκα του προσπαθεί να συγκρατηθεί, είναι σε σύγχυση, βλέπει τον άνθρωπο της πνευματικά ακρωτηριασμένο… τα παιδιά τον αποχαιρετούν… παγωμένα, σφίγγοντας τα δόντια για να του δώσουν ένα χαμόγελο, μέχρι την επόμενη φορά που θα τους επέτρεπαν να τον ξαναδούν.

Φεύγοντας από εκείνη την πρώτη επίσκεψη, τα παιδιά ένιωσαν ένα απέραντο κενό μέσα τους. Αγαπούσαν πολύ τον πατέρα τους… τον λάτρευαν, ήταν απίστευτα τρυφερός μαζί τους, τα μυαλουδάκια τους, η καρδιά τους στην προεφηβική ηλικία ήταν γεμάτα με αναμνήσεις χαράς από τον πατέρα τους… και κάποιες δύσκολες στιγμές, γιατί υπήρχε στέρηση… και τα οικονομικά ήταν δύσκολα.

Αλλά ο “πατέρας” που μόλις είχαν αντικρίσει, δεν ήταν ο δικός τους πατέρας… ήταν ένας ξένος άνθρωπος… Ένιωσαν απέραντη θλίψη!… φόβο… ένιωσαν λύπη για τον πατέρα τους…

Είχαν χάσει το στήριγμα τους την δύναμη του Πατέρα, ενός πατέρα που τους είχε προσφέρει άπειρη αγάπη στα παιδικάτα τους… τα είχε μπολιάσει με αυτοπεποίθηση μαζί με την μάνα τους…

Και τώρα, όλα είχαν γκρεμιστεί! Από εκείνη την στιγμή θα ήταν για όλη τους την ζωή… “τα παιδιά του τρελού”. Και αυτό δεν το χωρούσε η ψυχή τους… τα κύτταρα τους επαναστατούσαν, ήξεραν βαθιά μέσα τους ότι ο πατέρας τους ήταν ένας φυσιολογικός και αξιολάτρευτος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που είχε χαθεί για πάντα!..

Μερικά χιλιόμετρα παρακάτω, ο Γιώργος Μπόμπολας χαλάρωνε στην πολυτελή του κατοικία στα βόρεια προάστια! Είχε βγάλει από τη μέση τον “μικρό” και κανείς και τίποτα δεν μπορούσε πλέον να σταθεί εμπόδιο στην έκδοση του ΕΘΝΟΥΣ, της εφημερίδας που θα έθετε στην διάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου για να τον φέρει στην εξουσία.

Ήξερε από την “εκπαίδευση” του δίπλα στους Ρώσους, ότι η πραγματική εξουσία επρόκειτο να είναι δική του, από το παρασκήνιο. Ήξερε ότι ο Ανδρέας θα ήταν ο frontman και αυτός θα κινούσε τα νήματα από το παρασκήνιο. Ήταν όλα μελετημένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας…

Από εκείνη την στιγμή μέχρι την έκδοση του ΕΘΝΟΥΣ το ’81, δεν υπήρξε κανένα άλλο εμπόδιο στην πορεία προς την Εξουσία που ονειρευόταν από πιτσιρικάς, την “άτυπη” εξουσία, την αόρατη. Αυτή του πήγαινε καλύτερα!

Από τότε, ο Γιώργος Μπόμπολας δεν ανέφερε ποτέ ξανά σε κανέναν συγγενή, κανένα φίλο και κανένα συνεργάτη, το περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου του ’48!..

Η συνέχεια της ιστορίας

Τα φάρμακα με τα οποία οι “γιατροί” εκείνης της εποχής έκαναν λοβοτόμηση (brainwash), αντικαταστάθηκαν μερικές δεκαετίες αρχότερα με πολύ ισχυρότερα. Είχαν διαπιστώσει ότι οι ειδικές “θεραπείες” συνδυαστικά με ή χωρίς ηλεκτροσόκ είχαν αφήσει σε κάποιες περιπτώσεις κατάλοιπα αναμνήσεων στους “λοβοτομημένους”.

Ο μικρός της ιστορίας, μεγάλωσε και γέρασε… πρόωρα. Σήμερα δείχνει 15 χρόνια μεγαλύτερος από την ηλικία του. Η υγεία του δεινοπάθησε… Πέρασε και αυτός από το ραντεβού με τον θάνατο τρεις η τέσσερις φορές. Του αφαίρεσαν το μισό στομάχι, του άνοιξαν την καρδιά, δεν στέκεται κανονικά πόδια του. Αλλά υπέμεινε τα πάντα, επιβίωσε μέχρι και σήμερα… έστω και έτσι, μισός άνθρωπος.

Ο μικρός όμως, πριν από 10 χρόνια άρχισε να “θυμάται”. Σήμερα έχει θυμηθεί αρκετά από την “προηγούμενη” ζωή του. Ευτυχώς τα μοιράστηκε με δικούς του ανθρώπους, τους έκανε κοινωνούς. Εκείνοι έψαξαν, ερεύνησαν, βρήκαν μάρτυρες, κατέγραψαν τα άγνωστα κομμάτια της ιστορίας, τεκμηρίωσαν έγκλημα.

Το τελευταίο κεφάλαιο στην ζωή συχνά ξαναγράφεται. Και αυτό το έγκλημα μπορεί να έχει παραγραφεί, αλλά ο εγκληματίας πάντα πληρώνει ένα τίμημα. Το τίμημα για τον “μεγιστάνα” Γιώργο Μπόμπολα μπορεί να μην του στερήσει τίποτα από τα δισεκατομμύρια που κρατά στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας. 

Αλλά ο Γιώργος Μπόμπολας έχει μια αχίλλεια πτέρνα, στα 80 του χρόνια δεν μπορεί να χαρεί πραγματικά κανέναν από τους θησαυρούς του. Και δεν μπορεί να τους πάρει μαζί του… Το μόνο που μπορεί να “εισπράξει” είναι η ατίμωση και η απαξία, η εικόνα του αδίστακτου εγκληματία, του προδότη της χώρας του. Εκείνου που στην αρχαιότητα θα κατέληγε από τους συμπολίτες του στον πιο ατιμωτικό θάνατο…


Δημοσιεύουμε ολόκληρη τη συνέντευξη του συγγραφέα του απαγορευμένου βιβλίου για τον Μπόμπολα, "Πάρτε το ΕΘΝΟΣ στα χέρια σας"..τό 1983


"Όταν τα έβαλε με τον Μπόμπολα" 

ο συγγραφέας του απαγορευμένου βιβλίου, Π. Αναστασιάδης





O Παύλος Αναστασιάδης σήμερα ζει στην Αθήνα και θυμάται με μια σχετική πίκρα την εμπειρία που δοκίμασε τη δεκαετία του 80 στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων με αντίπαλο τον Γιώργο Μπόμπολα.


-Πρέπει να έχετε το μοναδικό προνόμιο, να είστε συγγραφέας ενός βιβλίου που κατάφερε ο Μπόμπολας με μια δικαστική απόφαση να κατασχεθεί από όλη την αγορά...

-Είναι απίστευτο. Να απαγορεύσει την κυκλοφορία ενός βιβλίου. Είναι απαράδεκτο, αλλά είναι κι αυτό ένα παράδειγμα της υπερβολικής του αισιοδοξίας. Δηλαδή, νόμιζαν ότι ήταν οι κυρίαρχοι, ότι είχαν την απόλυτη εξουσία. Είχαν όλους τους μηχανισμούς. Είχε εφημερίδα, ενώ εγώ δεν είχα εφημερίδα καμία. Βγάλε άλλο βιβλίο, γράψε αυτά που νομίζεις... Αλλά να προσπαθήσεις να απαγορεύσεις ένα βιβλίο εντελώς, είναι απίστευτο για μια δυτική κοινωνία, για μια ευρωπαϊκή κοινωνία.

-Και στο Εφετείο χάσατε... Στο Άρειο Πάγο αναιρέσατε την απόφαση. Σωστά τα λέω;

-Όσον αφορά στην καταδίκη τη δική μου.

-Και για το δεύτερο βιβλίο, που έχετε την ίδια ιστορία και πιο αναλυτικά και με πιο πολλά στοιχεία... Κινήθηκε εναντίον σας για το δεύτερο βιβλίο;

-Καθόλου. Ούτε λέξη δεν είπε.

-Οι Ρώσοι, ο Σίτνικωφ και ο Πάνκιν, σας έστειλαν ποτέ κάποια επιστολή ή κινήθηκαν εναντίον σας;

-Όχι ποτέ. Ο Πάνκιν έγινε πρέσβης στο Λονδίνο αργότερα και βέβαια ανησυχούσε γιατί είχε ισχυρή θέση. Προσπαθούσε να στηρίξει τη διπλωματική του θέση. Ο Σίτνικωφ ήταν πιο σκληροπυρηνικός. Ήταν πρόεδρος των σοβιετικών εκδόσεων στο εξωτερικό. Των δικαιωμάτων του οργανισμού. Ήταν ο επικεφαλής της όλης εκστρατείας της KGB, που είχε στόχο τη διείσδυση στο δυτικό τύπο. Ο Σίτνικωφ ήταν πιο σημαντικός από τον Πάνκιν.

-Ποιές πληροφορίες και στοιχεία είχατε για τη δράση των Σοβιετικών όταν αποφασίσατε να γράψετε το "Πάρτε το Έθνος στα χέρια σας".

-Είχα μιλήσει με πρώην αξιωματικούς της KGB, που από τότε είχαν επιβεβαιώσει ότι ο Σίτνικωφ και ο Πάνκιν ήταν στο αρμόδιο επιτελείο για την Αποπληροφόρηση και τον ψυχολογικό πόλεμο στο εξωτερικό μέσω του τύπου. Βέβαια υπήρχαν και σχετικές καταθέσεις τότε σε διάφορες επιτροπές του Κογκρέσο στην Αμερική. Γενικά υπήρχε άνθιση τότε γύρω από το σχετικά νέο φαινόμενο που λεγόταν "δραστήρια μέτρα" μέσω του τύπου.

-Εσείς στο πρώτο βιβλίο σας, το "Πάρτε το ΕΘΝΟΣ στα χέρια σας", δημοσιεύετε σειρά φωτογραφιών και φωτογραφιών, που όπως καταλαβαίνουμε σας είχε δώσει ο πρώην συνέταιρος του Μπόμπολα.

-Ήταν ο βασικός μου μάρτυρας. Ήταν η πρωτογενής μου πηγή, ήταν συνέταιρος του Μπόμπολα, ήταν συνέταιρος των σοβιετικών. Ήταν στο ΚΚΕ, ήταν στο ΕΑΜ, πολέμησε, σκότωσε, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο...Ήταν ας πούμε ένα σκληροπυρηνικός αριστερός κομμουνιστής. Και βέβαια μετά από κάποια ποινή, δεν μπορούσε να πάρει κάποιο πιστοποιητικό και έτσι οι σοβιετικοί του δώσανε κάποια δικαιώματα και μετά έγινε το "πάντρεμα" με τον Μπόμπολα.

-Στο δεύτερο βιβλίο σας δημοσιεύετε μια μακροσκελή επιστολή του γιου του πρώην συνεργάτη του Μπόμπολα, του Χρήστου Γιαννίκου. Έχει αμφισβητηθεί αυτό ποτέ;

-Όχι ποτέ!

-Στο πρωτόδικο ήταν και ο ίδιος ο Μπόμπολας. Διαβάζω στα πρακτικά ότι κατέθεσε κιόλας και μάλιστα λέει ότι τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο βιβλίο σας, στο "Πάρτε το ΕΘΝΟΣ στα χέρια σας" τις είχε δημοσιεύσει ο ίδιος σε άλλες εφημερίδες.

-Βεβαίως, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Ο ίδιος λέει ότι τις χρησιμοποίησε. Η αλήθεια είναι ότι τις χρησιμοποίησε στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων που έκανε για τη σοβιετική εγκυκλοπαίδεια.

Συνεχίζουμε λοιπόν από το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Παύλου Αναστασιάδη. Ένδιαφέρον, όχι μόνο για τα όσα γράφει, αλλά -προσέξτε παρακαλώ- αλλά διότι το βιβλίο αυτό είναι λογοκριμένο!! Εν έτει 1992!!Υπάρχουν σελίδες λευκές με την ένδειξη «λογοκριμένο», ο δε συγγραφέας του εδιώχθη ποινικώς και πολλαπλώς, στην προσπάθεια πολλών να μην εκδοθεί το βιβλίο. (Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πάρα πολλές φωτογραφίες,εκ των οποίων μερικές είναι επίσης λογοκριμένες!!! Καλό έ;;;;).

Τίτλος του βιβλίου: Χορεύοντας με τις αρκούδες.


Υπότιτλος: Η ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ στην Ελλάδα, 1950-1991!


Έκδοση: 1992!!!!

Συγγραφέας: Παύλος Αναστασιάδης, δημοσιογράφος.


Λαθρεμπόρεια μπιζνες παρανομες επιχειρήσεις κλπ....κλπ) που βγηκαν το 91 -92 όταν το ΚΚ ήταν σε διάλυση, δεν ειχε μεινει κολυμπιθρόξυλο στην Ανατολικη ευρωπή και όλοι περιμεναν πότε θα διαλυθει το ΚΚ όπως και σε αλλες χωρες.

Η Σύνδεση Σωκράτη Κόκκαλη,
Γιώργο Μπόμπολα,εφημ. Ριζοσπάστης,εφημ. Έθνος,
Περισσός, 

Κα Γκε Μπε και “κερασάκι” στην τούρτα την Μοσσάντ;  Στάζι.

Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, εκπαιδεύτηκε από τις Σοβιετικές Μυστικές Υπηρεσίες. Αργότερα, εκπαιδεύτηκε και ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, οπότε με εντολή της KGB, ανέλαβε να είναι πράκτορας της Ministerium für Staatssicherheit (δηλαδή του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, γνωστό ως Stassi – Στάζι, το οποίο όμως ήταν “παραμάγαζο” της KGB). Ο Σωκράτης Κόκκαλης, αποστέλλεται στην Ελλάδα και αρχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Την ίδια σχεδόν εποχή, έρχεται 
και ο Γιώργος Μπόμπολας στην Ελλάδα και ξεκινάει και αυτός επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ανέπτυξε ο Γιώργος Μπόμπολας, ήταν και η εφημερίδα “Έθνος”. Όλα όμως, με τις “ευλογίες” και την χρηματοδότηση της KGB, αφού το “Έθνος”, έγινε το ανεπίσημο όργανο του ΚΚΕ, δεδομένου ότι ο “Ριζοσπάστης” ήταν ήδη αρκετά βαμμένος κόκκινος ώστε να μπορέσει να την μεταδόσει στην πλατειά μάζα.



΄Έτσι το ΚΚΕ απέκτησε  οικονομική δραστηριότητα και μετά αναρωτηθείτε, πόση υποκρισία μπορεί να κρύβει ένα κόμμα, όταν τόσο μεγαλόστομα επιτίθεται στο Μεγάλο Κεφάλαιο, ενώ το ίδιο αποτελεί ένα από τα Μεγαλύτερα Κεφάλαια στην Ελλάδα

Στη παραπάνω φωτό το Σπίτι του Λαού, όπου ο Λαός δεν έχει καμμία θέση)

Πάμε λοιπόν

«Φως στις Οικονομικές Δραστηριότητες του ΚΚΕ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις κρυφές οικονομικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε το ΚΚΕ, σε συνεργασία με τους Ανατολικούς, έχουν αποκαλυφθεί πια από δημοσιεύματα του σοβιετικού και ελληνικού Τύπου, αλλά και από ομολογίες των ίδιων των σοβιετικών επισήμων.

Από Ελληνικής πλευράς, υπήρξαν δημοσιεύματα του περιοδικού ΕΝΑ (8.2.91) και των εφημερίδων ΒΗΜΑ (17.2.91) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30.9.90 και ΑΥΡΙΑΝΗ 12.6.1989), στην τελευταία περίπτωση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαμάχης ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού το 1989.

Παρόμοιες αποκαλύψεις δημοσιεύθηκαν και στον ξένο Τύπο, ενώ το φαινόμενο αυτό αναμένεται ν΄αυξηθεί εν όψει του «ανοίγματος» των μυστικών αρχείων των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων.

Επειδή το σχετικό κεφάλαιο στο βιβλίο καταλαμβάνει περίπου 40 σελίδες, θα αναφέρω όσο μπορώ πιο επιγραμματικά τα σχετικά με το θέμα.

Δημοσιεύματα ΑΥΡΙΑΝΗΣ














«ΕΞΙ μεγάλες εταιρείες, με τζίρο δισεκατομμυρίων (δραχμών εννοείται), ανήκουν στην οικογένεια Φλωράκη, σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΜΑ χαρτιά που 

έχουμε στα χέρια μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ανώνυμες εταιρείες:


VET AE


MEVET AE


ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ ΑΕ


ΤΕΧΝΟΧΡΩΜ ΑΕ


ΠΟΛΚΑΤ ΑΕ

ΣΑΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ

Οι οποίες ανήκουν και τις διοικούν ο αδελφός του Χαρίλαου Φλωράκη, Λάμπρος Φλωράκης, ο ανηψιός του Γιάννης Φλωράκης, ο γιος του εκδότη του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Νικόλαος Τρικαλινόςο εκδότης της εφημερ. ΠΡΩΤΗ Χαρ. Καλογρίτσας, ο Δ. Καπέτσης και άλλα έμπιστα στελέχη του ΚΚΕ.

Εταιρεία ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ, Ανώνυμος Τεχνική και Βιομηχανική Εταιρεία.

Καταβεβλημένο κεφάλαιο 529.560.000 δρχ. (αρ.3255 ΦΕΚ/1 Δεκεμβρίου 1986)

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος: Γιάννης Λάμπρου Φλωράκης

Μέλη: Νικόλαος Γεωργίου Τρικαλινός, Γιάννης Α. Νοδάρας, Θεοδόσιος Α. Θεοδωρικάκος και Γεώργιος Αθ. Ζαφειρόπουλος.

VET AE (έτος ίδρυσης 1978)

Έδρα: Πανεπιστημίου 57

Κεφάλαιο: 15.000.000 δρχ. εκ των οποίων 6.000.000 δρχ. του Γιάννη Φλωράκη. 1985, κύριος μέτοχος ο Χρήστος Καλογρίτσας με 28.000 μετοχές και αργότερα τον ίδιο χρόνο 37.000 μετοχές.

Η VET AE συμμετέχει επίσης στις εταιρείες:

1.- ΤΕΞΝΤΑΛ-ΕΛΛΑΣ με μερίδιο 55%

2.- VET TRAVEL ΕΠΕ, με μερίδιο 64%, η οποίαVET TRAVEL έχει μετοχικό κεφάλαιο 1.000.000 δρχ. και ζημιές πάνω από 2.000.000 δρχ.

3.- ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ Α.Τ.Β.Ε

4.- TELE TRAVEL ΕΠΕ

        ΠΟΛ-ΚΑΤ

Κύριος μέτοχος και Πρόεδρος ο Γιάννης Φλωράκης.

Δεύτερος μέτοχος η εταιρεία VET AE, με αντιπρόσωπο τον Αριστομένη-Σταύρο Θεοδωρίδη.

Στη συνέχεια οι εταιρείες ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ και ΠΟΛ-ΚΑΤ συγχωνεύονται, με πρόεδρο πάλι τον Γιάννη Φλωράκη.

Συνολικό Κεφάλαιο: 529.560.000 δρχ.

MEVET, σύνδεση με Βουλγαρία

Ιδρύεται με την αρ. 33926 απόφαση, ΦΕΚ3360/25.10.79, με συγχώνευση τηςVET με τηνMACHINOEXPORT.

Έδρα: Σόφια Βουλγαρίας

Αρχικό κεφάλαιο: 5.000.000 δρχ. (5.000 μετοχές χ 1000 δρχ. η μία).

Κατανομή ποσών: VET 2.750.000 δρχ., MACHINOEXPORT2.250.000 ΔΡΧ.

Η MACHINOEXPORT κατέβαλε το μερίδιό της με έμβασμα από τη Βουλγαρία προς την Τράπεζα Εργασίας (αρ. εντολής 5826/21.12.1979).

Μέτοχοι (συνέλευση 17.6.1981):

Γιάννης Φλωράκης, 2.750 μετοχές

Stoian Konstantinov Drandarof, κάτοικος Σόφιας, Alsakov 5, 2.250 μετοχές.

Στο Δ.Σ. επίσης οι Βούλγαροι: Χρίστο ΆτσεφΜίνο Νίτεφ και Έλι Λόρελ.

Το 1983 γίνονται αλλαγές:

Τις μετοχές τής VET παίρνει ο Κων/νος Κωνσταντινίδης.

Τις μετοχές τής MACHINOEXPORT οι Βούλγαροι PossenDarmendziev και ο Χρίστο Άτσεφ.

Το 1984 παραιτείται ο Γιάννης Φλωράκης

Το 1988, 4 Φεβρουαρίου, επειδή το σύνολο των ζημιών υπερκαλύπτει τα κεφάλαια της εταιρείας, το υπουργείο Εμπορίου ανακαλεί την άδεια σύστασης της εταιρείας και την καλεί να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο.

ενώ οι ζημιές για τα έτη:

1982 - είναι 19.000.000 δρχ.

1983 - 27.000.000 δρχ.

το κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόνο 5.000.000 δρχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ η εταιρεία έχει «μπει μέσα», οι Βούλγαροι συνεχίζουν τις πιστώσεις, που:

το 1982 είναι 122.000.000 δρχ.

το 1983 είναι 152.000.000 δρχ.

Συνεχίζεται.......
....και ό,τι έπεται είναι απείρως πιο ενδιαφέρον από όσα διαβάσατε πιο πάνω. Έχει πολλά ακόμη, πολλά...δυστυχώς!

Και για το πόσο το ΚΚΕ είναι το Κόμμα του Λαού, κι άλλα τέτοια ηχηρά, διαβάστε το πιο κάτω, μια που τυχαία "έπεσα επάνω του".

Τυποεκδοτική: Οι απολύσεις και οι παραπλανήσεις

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και μερικές εβδομάδες το ΚΚΕ, μέσω της "Τυποεκδοτικής" που ελέγχει, προχώρησε σε απολύσεις. 

Αυτό, ίσως, να μην προκαλεί καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τα "έργα και ημέρες" του Περισσού. 

Παρουσιάζει, όμως, ενδιαφέρον το τί απάντησε η κ. Παπαρήγα στη Βουλή , σε νύξη που τις έγινε για τις συγκεκριμένες απολύσεις: " έγιναν εξ αιτίας της παύσης της συνεργασίας με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία έκαναν δικές τους μονάδες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν στην επιχείρηση φέσια εκατ. ευρώ".

Και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τί διαφορετικό θα απαντούσε ένας καπιταλιστής απ' την απάντηση που έδωσε η κ.Παπαρήγα; Τίποτα το διαφορετικό. Η επιχειρηματολογία είναι κοινή: "πέσανε οι δουλειές", "αυξήθηκε το κόστος", "αθέμιτος ανταγωνισμός ανταγωνιστών" κλπ.

Και φυσικά ως γνήσια σταλινική που παραπλανεί το κοπάδι, ισχυρίστηκε οτι η "Τυποεκδοτική" υπάρχει "για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους". Ενώ, όπως είναι ευρέως γνωστό, η "Τυποεκδοτική" τυπώνει και άλλες εφημερίδες και έντυπα ενώ παίρνει και κρατικές δουλειές.

Το ΚΚΕ ΑΕ διέρχεται 
και αυτό οικονομική κρίση.

Άντε, πάμε και για άλλα κουπόνια, για άλλο οικονομικό σαφάρι σε πρώην κνίτες και νυν επιχειρηματίες.

Για όσους αφελείς νομίζουν πως η Τυποεκδοτική είναι δυο-τρεις μηχανές σε ένα υπόγειο του ΚΚΕ που βγάζει τον Ριζοσπάστη, έχουμε νέα. Ορίστε η Τυποεκδοτική Α.Ε. ιδιοκτησίας του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος: 






Τον Οκτώβριο του 1991, στο πλαίσιο ενός ελληνο-διεθνούς συνεδρίου, ήρθε στην Ελλάδα ο υπαρχηγός της KGB στην Ελλάδα (1983-1986) Βίκτορ Γκουντάρεφ, όπου και μίλησε.

Θέμα του συνεδρίου:"Πρόσφατες εξελίξεις στη Σοβιετική Ένωση..." και οργανώθηκε από το "Ϊδρυμα Πολιτικών Μελετών και Επιμόρφωσης"

Ο Γκουντάρεφ αποκάλυψε όλη την κρυφή δραστηριότητα των Σοβιετικών στη χώρα μας. Οι αποκαλύψεις του Γκουντάρεφ έγιναν και προφορικά αλλά και γραπτά σε κείμενο που διενεμήθη σε Έλληνες και ξένους συνέδρους.".

Στη συνέχεια αναφέρονται όλα όσα αποκάλυψε ο Γκουντάρεφ, αλλά στο επίμαχο θέμα του συγγραφέα Παύλου Αναστασιάδη, ο πρώην υπαρχηγός της KGB είπε:

"Εκστρατεία κατασπίλωσης του δημοσιογράφου-ξενου ανταποκριτή Παύλου Αναστασίαδη, συγγραφέα του παρόντος βιβλίου (χορεύοντας με τις αρκούδες) καθώς και του βιβλίου (του 1983) "Πάρτε το ΕΘΝΟΣ στα χέρια σας"που αφορούσε τις σχέσεις της KGB με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και τους μηχανισμούς διάβρωση του Δυτικού Τύπου.

Δήλωσε (ο Γκουντάρεφ) ότι έγιναν συσκέψεις στελεχών της KGB στη Μόσχα και στην Πρεσβεία της Αθήνας και ότι αποφασιστηκε να γίνει εκστρατεία στον Ελληνικό και ξένο Τύπο, "ώστε να παρουσιαστεί ο Αναστασιάδης σας πράκτορας που προσπαθούσε να υπονομεύσει την Ελληνική Δημοκρατία και να κατασπιλώσει τον προοδευτικό Τύπο" Πρόσθεσε: "Δεν αμφιβαλλω ότι αυτή η εκστρατεία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε τον σκοπό της και ότι του κάναμε αρκετή ζημιά".

Ο συγγραφέας στο βιβλίο του (χορεύοντας με τις αρκούδες) αναφέρει ότι όλα όσα γράφει είναι αποτέλεσμα έρευνας των τελευταίων 40 χρόνων δηλαδή 1991 και πίσω.

Σελ. 162 διαβάζω: «Ουδέποτε ένα «κομματικό απόρρητο» δεν φυλάχθηκε με τόση προσοχή και αδιαφάνεια όσο τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος. 

Παρά τις προβλέψεις του Καταστατικού, που απαιτούν τη σχετική ενημέρωση της Κεντρικής Επιτροπής, παρά τις κατά καιρούς αιτήσεις μελών του Πολιτικού Γραφείου, η τριάδα των «μυημένων» (Χ. Φλωράκης, Ν. Καλούδης, Δ. Μαυρομμάτης) δεν αποκάλυψε τίποτα. 

Αγνοια έχει ακόμη και μια ειδική επιτροπή με αντικείμενο τη γενική παρακολούθηση των επιχειρήσεων ...;»

Και σελ. 163: «Οι οικονομικές δραστηριότητες του ΚΚΕ αναπτύχθηκαν με αυστηρότατα μυστικό τρόπο. Ουσιαστικά υπάρχουν τρεις τομείς, οι οποίοι χωρίζονται μεταξύ τους με στεγανά.

Ο πρώτος είναι η κτηματική περιουσία του ΚΚΕ στην Ελλάδα

Ο δεύτερος είναι η νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητά του, μέσω διαφόρων προσώπων, που αναλαμβάνουν το ρόλο της «βιτρίνας».

Ο τρίτος είναι οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό με τη βοήθεια της SED(του ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας), του ΚΚ Γαλλίας και του ΚΚ Πορτογαλίας.

Η κτηματική περιουσία του ΚΚΕ δεν περιλαμβάνει μόνο το τεράστιο οικόπεδο, όπου είναι κτισμένο το συγκρότημα των κτιρίων της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό (το Σπίτι του Λαού) και το διπλανό τυπογραφείο (ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ).

Οϋτε μόνο το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας -πίσω από το Πολυτεχνείο- όπου στεγάζεται η ΚομματικήΟργάνωση Αθήνας, για την ανακαίνιση του οποίου διετέθησαν ποσά της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δρχ.

Περιλαμβάνει ακόμη, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, περισσότερα από 800 κτίρια και διαμερίσματα, διάσπαρτα σε διάφορες πόλεις, όπως επίσης και καλλιεργήσιμα κτήματα.»



Νομίζετε ότι τελειώσαμε;; 

Σας γέλασαν! 

Ακόμη δεν αρχίσαμε.

Συνεχίζουμε

Σελ. 164: «Πριν από μερικά χρόνια το ΚΚΕ μπήκε στο χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, κυρίως με την «Τρανς-Οριεντ Σίπινγκ Κόμπανι», η οποία βέβαια κινείται επιχειρηματικά και απολαμβάνει όλες τις ειδικές ρυθμίσεις, που υπάρχουν στην Ελλάδα για την αποφυγή της καταβολής φόρου. Οι συναλλαγές της κυρίως ήταν με τις Ανατολικές Χώρες και ιδιαίτερα με τη Σοβιετική Ένωση.

Εν τούτοις, πληροφορίες που δόθηκαν από τη Μόσχα προς το ΚΚΕ, πριν από ένα χρόνο περίπου, ανέφεραν ότι η εταιρεία χρησιμοποιήθηκε για να εξαχθούν από τη Σοβιετική Ένωση κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει άνθρωποι του Μπρεζνιεφικού καθεστώτος. Τότε, στην «Τρανς-Οριεντ» έγιναν μερικές αλλαγές προσώπων και το θέμα έληξε εκεί ...;

Το 1978 ιδρύθηκε η πρώτη μεγάλη εμπορική ανώνυμη εταιρεία του είδους (εισαγωγικό-εξαγωγικό εμπόριο), η οποία γρήγορα δημιούργησε γύρω της ένα σύνολο από μικρότερες επιχειρήσεις «δορυφόρους» ...;

...;Η επιτυχία της πρώτης (επιχείρησης) δημιούργησε αισιοδοξία. Το 1981 ιδρύθηκε η δεύτερη μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση, η οποία μάλιστα το 1987 απέκτησε και ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Βόλου. Αυτή ασχολήθηκε κυρίως με προϊόντα μετάλλου.

Γύρω από τις δύο αυτές επιχειρήσεις υπάρχει ένας αστερισμός μικρότερων.

Μία εξ αυτών -ασχολούμενη με εμπορία φαρμακευτικών ειδών- επιβεβαίωσε μάλιστα το ρητό «το χρήμα δεν έχει ούτε χρώμα ούτε μυρωδιά. Η εταιρεία αυτή για χρόνια έσπαγε το εμπάργκο, που είχε επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Νότιο Αφρική,στέλνοντας στο Γιοχάνεσμπουργκ μεγάλες ποσότητες φαρμάκων ...;

Ξέρετε, το απαρτχάιντ, το τότε ρατσίστικο, φασίστικο και εγκληματικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής, όπου οι μαύροι, για τους λευκούς, ήταν σε μοίρα σκουπιδιών. Σε κείνο το καθεστώς είχε επιβληθεί εμπάργκο.

Αλλά, επειδή ο Κομμουνισμός είναι το πνεύμα του λαού και  καλά!!! το ΚΚΕ πολύ νοιάζεται για το λαό, σπάγανε το εμπάργκο, για να δώσουν φάρμακα στους καταπιεσμένους μαύρους! Εύγε!!!!

Τι ήρωες βρε παιδί μου!!!

Βίλλες, Ξενοδοχεία, εταιρείες οικοδομικές, δημοσκοπήσεων, διαφημίσεων και θεαμάτων, εμπόριο όπλων ...;και ...;και ...;και ...;ούτε που μπορείτε να το φανταστείτε τι χρήμα έχει αυτό το κόμμα και πώς το έχει αποκτήσει!

ΚΚΕ, 

ΟΠΩΣ :

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ





Νομίζω ότι η ανάλυση των αρχικών θα έπρεπε να είναι:

ΚΚΕ = Κόμμα Καθολικής Εξαπάτησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου