ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Σου δίνουν μέρισμα, σου παίρνουν το διαμέρισμα»…


H Tετάρτη 29 Νοεμβρίου υπήρξε μέρα αποκαλυπτική για τις προθέσεις της κυβέρνησης και των επικυρίαρχων δανειστών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα προχωρήσουν αν χρειαστεί και πάνω από τα σώματα των πολιτών που διαμαρτύρονται. Η ακραία αστυνομική καταστολή ήρθε να καταδείξει ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πλειστηριασμοί και να αλλάξουν χέρια εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα ασύστολα ψεύδη περί πλειστηριασμών μόνο για χρέη που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ κατέπεσαν από την πρώτη μέρα. Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300 χιλιάδων ευρώ. Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών και τους περιποιήθηκε με γκλοπ, χημικά και δακρυγόνα. Το μήνυμα ήταν σαφές: 

Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν και οι αίθουσες που θα πραγματοποιούνται θα μετατραπούν σε φρούρια. Οσοι διαδηλώνουν και αντιστέκονται θα τρώνε ξύλο με το καντάρι.

Οι κυβερνώντες έχουν μαζί του και το υπόλοιπο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Οταν πρόκειται για τις επιταγές των «θεσμών» η εκ δεξιών αντιπολίτευση –λαλίστατη κατά τα άλλα – πίνει το αμίλητο νερό. Η ρητορική περί στρατηγικών κακοπληρωτών που εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν την ανέχεια των πολλών είναι ένα ξεδιάντροπο ψεύδος. Στρατηγικοί κακοπληρωτές υπήρχαν πάντα και φυσικά υπάρχουν και τώρα. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν έχει καμιά διάθεση να τους υπερασπιστεί. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως δεν πρόκειται περί αυτού.

Η <<λαϊκή >> κατοικία είναι στο στόχαστρο των τραπεζών, Η κυβέρνηση λέει ένα ακόμα ψέμα ισχυριζόμενη πως δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια για χρέη κάτω από 300.000 ευρώ. 

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισεμπλουμ το είπε καθαρά πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα προγράμματα διάσωσης (μνημόνια) έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες. Οι πλειστηριασμοί πετάνε τον κόσμο στον δρόμο για τον ίδιο λόγο. Μια ανάλγητη κυβέρνηση εξαπατώντας τους πολίτες επιχειρεί να τους καθησυχάσει ότι τάχα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Την εκθέτουν τα γεγονότα.

Η βία που χρησιμοποίησε κατά των διαδηλωτών δείχνει καθαρά ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. 

Επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια. Σου δίνει μέρισμα για να σου πάρει το διαμέρισμα. 

Υπολογίζει λανθασμένα 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου