ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ερντογάν,«Γιουνανλί γκελιγιόρ» (Έρχονται οι Έλληνες)!


Ένας Άνθρωπος, ο οποίος είναι εύθικτος και έχει την αίσθηση της Τιμής και της Υπερηφάνειας, οφείλει να ζυγίζει στο έπακρο τα λόγια και τις πράξεις κάποιου, που επιχείρησε να τον προσβάλει ή να τον χτυπήσει πριν του «επιστρέψει» τα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν αυτό αφορά ένα Έθνος και τον Λαό που το αποτελεί στο πέρασμα των αιώνων.

Υπό αυτό το οπτικό πρίσμα ας (ξανα)κοιτάξουμε τα πρόσφατα λόγια του Ερντογάν με αποδέκτες τους Έλληνες: «Αυτοί που θέλουν να φρεσκάρουν την μνήμη τους να κοιτάξουν την πρόσφατη Ιστορία. Αυτοί που λένε λόγια μεγαλύτερα από το μπόι τους, αντί να διαβάζουν παραμύθια να διαβάζουν βιβλία της Ιστορίας. Να μην ξεχνάνε πως στην μάχη του Σαγγαρίου γλίτωσαν από το να γίνουν σαλαμούρα και εγκατέλειψαν αυτά τα μέρη πέφτοντας στην θάλασσα».

Αναμφίβολα προκλητική δήλωση από τον Ερντογάν. Μια δήλωση, όμως, η οποία έρχεται από τον ηγέτη μιας χώρας που έχει αντιληφθεί ότι απέναντί του έχει «ηγέτες»- ικέτες και ανθρωπάκια-καρπαζοεισπράκτορες, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες κάνουν «το κορόιδο» στις συνεχείς προκλήσεις των τούρκων.

Από το 1974 και μετά η Ελλάδα έχει καταστεί έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις των τούρκων και το μόνο που κάνει είναι να εκλιπαρεί για έλεος και συμπαράσταση τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. τους δανειστές, την Ουνέσκο και οποιονδήποτε άλλον αντί να πράξει το αυτονόητο: να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις να δώσει την πρέπουσα απάντηση στον φαφλατά «σουλτάνο» της Τουρκίας.

Υπάρχει, βεβαίως, ένα πρόβλημα στην… προτροπή του Ερντογάν για τα «βιβλία της Ιστορίας» που πρέπει «να διαβάσουμε». Σε ποια βιβλία αναφέρεται; Σε αυτά που χαρακτήριζαν ως «συνωστισμό» την σφαγή των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης; Σε αυτά που αποφεύγουν ακόμη και τον όρο «τουρκική κατοχή» αναφερόμενα στην περίοδο της τουρκοκρατίας, για να μην δημιουργούνται… αρνητικοί συνειρμοί; Σε αυτά που θεωρούν ότι το να γινόταν ένα παιδί Ελλήνων γενίτσαρος είχε σημασία ως προς τις «δυνατότητες κοινωνικής ανέλιξης» και όχι ως προς την αρπαγή του;

Σε αυτά που ελαχιστοποίησαν στον μέγιστο βαθμό την αναφορά με λεπτομέρειες στην Εθνεγερσία του 1821, προκειμένου να μην θεριέψει ο «κακός ελληνικός εθνικισμός»; Βρίσκει και τα κάνει αυτά ο «μπουνταλάς» Ερντογάν.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι απέναντί του έχει ψοφοδεείς πολιτικάντηδες που νοιάζονται μόνο για την διαιώνιση των στενών συντηρητικών συμφερόντων τους και όχι για την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσα στην Ελλάδα λειτουργεί άψογα μια εγχώρια «πέμπτη φάλαγγα» πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, «δικαιωματάκηδων», «αντιφασιστών» και «αντιρατσιστών» που άμεσα ή έμμεσα προωθούν τις τουρκικές απόψεις. Άλλοι απ’ αυτούς είναι έμμισθοι πράκτορες, άλλοι χαμένοι στην ιδεοληψία του διεθνισμού.

Στην πρώτη κατηγορία (των μισθοδοτούμενων από την ΜΙΤ) ανήκουν σίγουρα οι «αντίφα» που ανενόχλητοι βρωμίζουν την Αθήνα και άλλες πόλεις με αφίσες που καταγγέλλουν τον… «ελληνικό ιμπεριαλισμό» σε βάρος της… ανίσχυρης και αποκλεισμένης Τουρκίας. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη, δεν χρειάζεται όμως να επεκταθούμε περισσότερο.

Θα πρέπει, όμως, κάποτε το Έθνος των Ελλήνων να πάψει να αποτελεί τον ορισμό του ιδανικού αυτόχειρα. Να πάψει να χορηγεί δόσεις αντεθνικού δηλητηρίου στον ίδιο του τον εαυτό και να μάθει «απ’ έξω και ανακατωτά» τα λόγια πρόκλησης του Ερντογάν. Μέσα απ’ αυτά να αντλήσει δύναμη για να αντιμετωπίσει όπως αρμόζει τους ποικιλότροπους ανθέλληνες, τους δειλούς ριψάσπιδες, τους αστράτευτους «κουραμπιέδες», τους ξενόδουλους πράκτορες, τους «διανοούμενους» των οπισθίων που επιβεβαιώνουν σε σύγχρονη εκδοχή την ρήση του Βίσμαρκ «Καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς».

Να απομακρύνει από τις θεσμικές τους θέσεις εκείνους τους καρεκλοκένταυρους που με την ανοχή ή -πολύ χειρότερα- με την συνενοχή τους συνέβαλαν στο να βρυχάται ο Ερντογάν και οι ακόλουθοί του.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, από το δικό της πολιτικό μετερίζι μάχης, δίνει κι εκείνη, έντιμα και νόμιμα, τον Αγώνα τον καλό, ώστε να συμβάλει τα μέγιστα στην ανατροπή της σημερινής μίζερης κατάστασης. Έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να αναβιώσουν εκείνες οι κραυγές απελπισίας των τούρκων την περίοδο 1919-1922, όταν ο Ελληνικός Στρατός προέλαυνε μέσα στην προαιώνια Ελληνική Γη της Ιωνίας, εξαναγκάζοντας τους προγόνους του Ερντογάν να ωρύονται φοβισμένοι και απελπισμένοι:

«Γιουνανλί γκελιγιόρ» 
(Έρχονται οι Έλληνες)!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου