ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΝΕΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ»

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ! 


Μια νέα πρόταση έπεσε στο τραπέζι για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, από τους σκοπιανούς. Και το όνομα αυτής: «Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» (Μακεδονία του Ίλιντεν). 

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, την πρόταση έκαναν τα Σκόπια και η ελληνική πλευρά την αντιμετωπίζει θετικά. Πρόκειται για ιστορικό όρο, που παραπέμπει στην εξέγερση του Ίλιντεν (Προφήτη Ηλία) το 1903, όταν οι κομιτατζήδες του VMRO εξεγέρθηκαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σύμφωνα με τον Ζάεφ την αποδέχονται όλες οι πολιτικές παρατάξεις των Σκοπίων. 

Η συγκεκριμένη εξέγερση γιορτάζεται στα Σκόπια ως εθνική επέτειος και θεωρείται επέτειος της γέννησης του «μακεδονικού» έθνους. Είναι μια πονηρή αλυτρωτική πρόταση (ότι εκείνο που έμεινε ανεκπλήρωτο είναι η ένωση όλων των «Μακεδόνων»…), γι’ αυτό άλλωστε συμφωνούν μ’ αυτήν όλες οι παρατάξεις στα Σκόπια.

Σε κάθε περίπτωση, οι ονομασίες που έχουν προταθεί είναι «από τη Σκύλα στη Χάρυβδη». 

Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική!


Οι θέσεις της εν γένει αριστεράς 
για την Μακεδονία και την Θράκη


Την στιγμή που ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το προσφυγικό πρόβλημα της μικρασιατικής καταστροφής  με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην βόρεια Ελλάδα, το ΚΚΕ εργάζεται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Καταγγέλλει την κυβέρνηση Μιχαλακοπούλου ότι «με τον βίαιο εποικισμό της Μακεδονίας εξοντώνουν τον μακεδονικό λαό». 

Κι ενώ μέχρι τότε περιορίζονταν να προπαγανδίζει την ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, μόνο μέσα απ' τα έντυπά του, τον Δεκέμβριο του 1923 υιοθετεί και υπερψηφίζει εισήγηση του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, στο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα, η οποία έκανε λόγο για αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Η εισήγηση των Βούλγαρων κομμουνιστών, δεν ήταν καινούργια. Τον Ιούλιο του 1922, το θέμα αυτονομήσεως της Μακεδονίας και της Θράκης, είχε τεθεί και πάλι απ' αυτούς στα πλαίσια της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας, στην οποία η Βουλγαρία είχε τον ηγετικό ρόλο ως το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα, καθώς και μια προνομιακή σχέση με την Μόσχα. 

Οι μόνοι που αντέδρασαν και τις δυο φορές τότε , ήταν οι Γιουγκοσλάβοι οι οποίοι διέκριναν πίσω απ' αυτή την πρόταση τον βουλγαρικό εθνικισμό (που προφανώς έρχονταν σε αντίθεση με τις δικές του βλέψεις, στις οποίες έδωσε σάρκα και οστά, αργότερα ο Τίτο). Ούτως ή άλλως όμως, από την στιγμή που το ΚΚΕ είχε προσδεθεί στο άρμα της Σοβιετικής Ένωσης με την συμμετοχή του στην Κομιντέρν, θα ήταν υποχρεωμένο να υπακούσει, ακόμη και αν δεν είχε ψηφίσει την πρόταση. Η συμμετοχή του σ' αυτή, δεν έγινε χωρίς όρους. Αντιθέτως, προϋπόθετε ότι αποδέχονταν τους περίφημους «21 όρους» της Κομιντέρν, σύμφωνα με τους οποίους, εκτός των άλλων, οι αποφάσεις ήταν νόμος για τα μέλη-κόμματα και κάθε διαφωνία μελών σε καθένα απ' αυτά θα έπρεπε να οδηγεί σε αποκλεισμό και απομάκρυνση από το κόμμα. 

Η τακτική αυτή θα εφαρμοστεί στο μέλλον, ουκ ολίγες φορές. Κάθε διαφορετική φωνή, εντός του ΚΚΕ, που διαφωνούσε με την τακτική του κόμματος και ειδικά με τις θέσεις ως προς τα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζονταν «χαφιές» και «προδότης του λαού» και με συνοπτικές διαδικασίες, είτε στην καλύτερη περίπτωση διαγράφονταν από το κόμμα, είτε στην χειρότερη εκτελούνταν ή δολοφονούνταν.

Η απόφαση της Κομιντέρν που αφορούσε την Μακεδονία και την Θράκη, δημοσιεύθηκε στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», το επίσημο έντυπο του ΚΚΕ, τον Οκτώβριο του 1924:



Στη διάρκεια της Κατοχής, το ΚΚΕ έδειξε ευαισθησία στο Μακεδονικό Ζήτημα. Το μεγάλο του λάθος, ήταν η αναγνώριση ύπαρξης «μακεδονικού έθνους». Και όπως γράφει ο Σπυρίδων Σφέτας:

«Η ανώμαλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά τη Βάρκιζα και ο εμφύλιος πόλεμος, έφεραν την ηγεσία του ΚΚΕ μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και κατέστησαν το Μακεδονικό την αχίλλειο πτέρνα του».

Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου 1992, κι ενώ έχει ήδη προκύψει από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η«Δημοκρατία της Μακεδονίας», η αρχηγός του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συνταχθεί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς στην κοινή γραμμή που όριζε ότι δεν θα γίνονταν δεκτή απ' την Ελλάδα, καμμία ονομασία του νεοσύστατου κράτους των Σκοπίων που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Είναι όμως αργά... 

Ειδικά το ΚΚΕ, είχε προσφέρει ήδη άφθονο και «πολύτιμο» υλικό προς εκμετάλλευση στους Σκοπιανούς...

Η διαχρονικά δηλαδή<< πολύτιμη >> προσφορά της αριστεράς στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας 
......



............ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ 

ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου